Penilla Gunther

Kontaktuppgifter

070-873 63 44

Jag är intresserad av det mesta och det märks i mitt politiska arbete. Som riksdagsledamot med uppdrag i arbetsmarknadsutskottet och näringsutskottet har jag ansvar för integration, jämställdhet, turism och idéburna företag. Jag driver också frågor som rör organdonation och jämlik vård, och så är jag ordförande i Kristdemokraternas fackligt-sociala råd. Jag kommer från Trollhättan och representerar Västra Götaland Norra i riksdagen sedan 2010.

Läs mer om mig på min egen webbplats penilla.nu >>

Mer information finns också på min personsida på riksdagens webbplats >>

Nyheter med koppling till mig

  • Vänsterpolitik har inneburit tvärnit för kvinnors företagande

    Efter flera år av mycket positiv utveckling har kvinnors företagande det senaste året gjort en tvärnit. Den nya vänsterregeringen har med drakoniska åtgärder skrämt och kvävt förutsättningarna att starta företag i de traditionellt kvinnodominerade sektorerna. Det skriver Désirée Pethrus och Penilla Gunther på svd.se.

  • Fyra kandidater till partiledarposten

    Fyra kandidater har sagt att de vill bli partiledare för Kristdemokraterna. Acko Ankarberg Johansson, Penilla Gunther, Ebba Busch Thor och Jakob Forssmed. Distrikt och lokalavdelningar har fram till den 25 februari klockan 20.00 på sig att nomineringa till partiledare, vice partiordförande, andra vice partiordförande samt hela partistyrelsen.