Penilla Gunther

Kontaktuppgifter

070-873 63 44

Jag är intresserad av det mesta och det märks i mitt politiska arbete. Som riksdagsledamot med uppdrag i arbetsmarknadsutskottet och näringsutskottet har jag ansvar för integration, jämställdhet, turism och idéburna företag. Jag driver också frågor som rör organdonation och jämlik vård, och så är jag ordförande i Kristdemokraternas fackligt-sociala råd. Jag kommer från Trollhättan och representerar Västra Götaland Norra i riksdagen sedan 2010.

Läs mer om mig på min egen webbplats penilla.nu >>

Mer information finns också på min personsida på riksdagens webbplats >>

Nyheter med koppling till mig

  • Regeringen måste lämna besked om kärnkraften

    Svensk industri sitter nu som på nålar i väntan på besked från regeringen om kärnkraften ska få finnas kvar i Sverige eller inte. Kärnkraften spelar stor roll för svenska jobb. Isabella Lövin och Gustaf Fridolin måste inför sin kongress delge deras syn på effektskatten och kärnkraftens framtid. Stefan Löfven och den s-ledda regeringen måste lämna besked snarast, skriver Ebba Busch Thor och Penilla Gunther på Aftonbladet Debatt.

    Läs artikeln här

  • Livslång skuldsättning kan drabba vem som helst

    Kreditsamhället är under ständig utveckling. Krediter ökar möjligheterna för hushållen att planera sin ekonomi men riskerar också att bidra till överskuldsättning. Det skriver Caroline Szyber och Penilla Gunther i Dagens samhälle.